IT en cloudoplossingen op maat van je bedrijf

Wie zijn we

Datos IT werd opgericht in 2000 met als initiële missie het verstrekken van IT consultancy diensten voor grote ondernemingen en multinationals. Dankzij de ervaring opgedaan in de IT-consultancy wereld evolueerde Datos IT snel en is het vandaag een referentie geworden in de IT sector. Meer dan 300 kleine en middelgrote ondernemingen rekenen al jaren op de expertise van deze IT-specialist.

Ondernemen in een snel veranderende digitale wereld is een hele uitdaging. Staat jouw bedrijf voor een digitale transformatie? Kies voor een efficiënte IT-infrastructuur of een cloudoplossing. Van de aankoop tot de installatie en het onderhoud, Datos IT heeft voor elke fase het gepaste antwoord. Op maat van je bedrijf.

Waarom DATOS IT

PERSOONLIJKE SERVICE

PERSOONLIJKE SERVICE

Geen ‘meneer’ en ‘mevrouw’ in een anoniem callcenter, maar een persoonlijk gesprek met één van onze medewerkers. Hulp en advies op maat, dat is geen cliché. Het is onze missie.

KNOWHOW

KNOWHOW

Met hun jarenlange ervaring en IT-expertise volgen onze medewerkers de snel evoluerende IT-trends en technologie voor je op. Zo heb jij tijd om te doen wat je graag doet: je bedrijf leiden.

FOCUS OP KMO’S

FOCUS OP KMO’S

Als kmo begrijpen we als geen ander de noden van kleine en middelgrote bedrijven. We kunnen ons voor 100 % inleven in je verwachtingen en vanuit onze ervaring pakken we elke uitdaging aan.

EIGEN DATACENTER

EIGEN DATACENTER

Inderdaad, dat lees je goed. We hebben op Belgische bodem een eigen datacenter gebouwd waar we de gegevens van onze klanten veilig bewaren, ver weg van alle pottenkijkers.

LANGETERMIJNRELATIE

LANGETERMIJNRELATIE

Om trots op te zijn, vele klanten vertrouwen op onze service sinds het prille begin van Datos IT. We hebben hen groot zien worden, een groeiproces waar wij als fiere IT-partner deel van uitmaken.

GEEN TIJDVERLIES

GEEN TIJDVERLIES

Win tijd én geld met een up-to-date IT-infrastructuur. Je medewerkers kunnen efficiënter werken en het risico op downtime is nihil. Dat is waar je het voor doet, toch?

Everyone should
know how to program
a computer,
because it teaches
you how to think
Steve jobs

Wat doen we

IT-infrastructuur

HARDWARE / SOFTWARE

HARDWARE / SOFTWARE

Nieuwe computers nodig voor je medewerkers? Nood aan een efficiënter softwarepakket? Samen bekijken we welke IT-gerelateerde hardware of software je bedrijf nodig heeft voor een optimale werking. Van advies tot ontwerp, van planning tot levering, van implementatie tot support… we begeleiden je graag doorheen het hele proces.

IT-DIENSTEN

IT-DIENSTEN

Na een vlekkeloze voorbereiding en installatie van je IT-materiaal, niet toevallig ons handelsmerk, beschik je over een IT-omgeving op maat van je bedrijf. Ook achteraf kan je rekenen op onbeperkte support. Onze ervaren specialisten staan altijd voor je klaar, zowel ter plaatse als vanop afstand, en houden je bedrijf bij elk probleem operationeel.

MONITORING/REMOTE MANAGEMENT

MONITORING/REMOTE MANAGEMENT

Beschik je over een eigen PC en/of serverinfrastructuur? Ook dan kunnen we de dagelijkse monitoring en management voor onze rekening nemen. Draaien alle back-ups goed? Duiken er virussen op? Hebben de harde schijven nog voldoende vrije ruimte? Moeten er updates worden geïnstalleerd op de PCs of de server? We volgen al deze parameters voor jou op de voet. Slaap op beide oren en reken op een onberispelijke service.

Cloud solutions

CLOUD INFRASTRUCTUUR

CLOUD INFRASTRUCTUUR

Maak gebruik van IT-materiaal en software via cloud computing en werk waar je wil, wanneer je wil. Via elk apparaat.

Kies uit 2 opties:

Extreme cloud computing
Je bedrijf beschikt zelf niet meer over IT-materiaal en softwarepakketten met besturingssystemen of toepassingen. Alles draait in ons datacenter.

SIMPLE cloud computing
We plaatsen je eigen IT-materiaal en software in ons datacenter opdat je tenvolle kan genieten van de voordelen van ons datacenter.

EIGEN DATACENTER

EIGEN DATACENTER

Overweeg je de overstap naar de cloud? Dan zoeken we samen naar de beste cloudoplossing voor jouw bedrijf. De veiligheid van je data is daarbij onze prioriteit.

Datos IT beschikt bovendien over een eigen datacenter op Belgisch grondgebied. Zo kunnen we onze cloudoplossingen 100 % afstemmen op je noden. En we garanderen je dat je data afgeschermd zijn voor pottenkijkers.
REMOTE BACK-UP

REMOTE BACK-UP

Vanop afstand zorgen we voor een dagelijkse back-up van alle pc’s in je netwerk. Niet alleen computers, ook voor servers bieden we een remote back-up aan in ons datacenter. Zo hou je jouw eigen IT-infrastructuur in je bedrijf, maar staan alle data veilig bij ons.

E-MAILHOSTING

E-MAILHOSTING

Ons alternatief voor pakketten van Amerikaanse giganten zoals Microsoft: e-mailhosting. Kies je voor deze service, dan garanderen we je dat je e-mailsysteem in ons eigen datacenter draait. Binnen de grenzen van ons land.

Helpdesk

Heb je een probleem?

Laat het ons weten, we nemen je computer vanop afstand over en bieden meteen een passende oplossing.

Inloggen Teamviewer